Löpning: Nästa lopp i Svenska Fjällklassikern – Salming Idre Fjällmaraton 45 km

Jag sitter och lyssnar på Anders Hansens sommarprat från 2019 och fascineras över den positiva effekt som fysisk aktivitet har på kropp och knopp. Egentligen inget nytt fenomen tänker du kanske, men det tål att höras igen för visst hamnar de flesta av oss någon gång i en period, då motivationen till att träna är lite lägre. Hansen menar att vi genom träning kan göra hjärnan yngre och av att röra på oss mår vi helt enkelt bättre!

Motion i allmänhet är bra för kropp och själ. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Svenska Fjällklassikern vill fungera som en motivation och inspiration för rörelse och träning. Med tydliga mål, vare sig det handlar om utmaningarna i Svenska Fjällklassikern eller om att klara av den långa uppförsbacken på byn, blir det ofta enklare att ta dig ut på morgon- eller kvällskvisten trots att soffan lockar lite extra mycket just då. 

Nästa lopp på tur i Svenska Fjällklassikern är Salming Idre Fjällmaraton 45 km, som går av stapeln på lördag den 20 augusti. Idres sagolika fjällvidder med utsikt över Städjan längs Renens Stig kallar på och utmanar dig i dina löparskor. Upplev känslan att vara oslagbar! Anmälan till loppet sker på  https://idrefjallmaraton.se/anmalan/.

Du möts av fantastiska vyer över dalafjällen och karaktäristiska Städjan. Foto: Alexander Neimert

David Andersson, tävlingsledare för Salming Idre Fjällmaraton, tycker att läget känns under kontroll. – Cirka 2400 anmälda deltagare med mindre än en vecka kvar varav 700 löpare på 45 km-distansen, säger David. 

Känslan att vara oslagbar i oslagbar miljö! Alexander Neimert, Fjällfoto

David beskriver att deras huvudfokus till i år har legat i att förbättra upplevelsen av loppet på målarenan. En nyhet är därför att loppet kommer att sändas på webben samt storbildsskärm på arenan. 

– En annan nyhet är också att det kommer vara ett 250 kvm stort öl- och restaurangtält på arenan med musikunderhållning och quizz bland annat. 

Vi håller tummarna och skickar pepp till alla deltagare, funktionärer och publik! 

Psst, kom ihåg att registrera din bedrift på https://svenskafjallklassikern.com/registrering/ när du har genomfört dina tre lopp (Svenska Fjällklassikern) eller fyra fjälltoppar (Svenska Fjälltoppsklassikern) och därmed fulländat din fjällklassiker!

Goa fjällhälsningar,

Svenska Fjällklassikern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s