Salming Idre Fjällmaraton

Salming Idre Fjällmaraton finns för att du ska få uppleva känslan av att vara oslagbar. Inte i förhållande till någon annan, utan i förhållande till dig själv. För att du ska få uppleva samspelet med naturen. Du springer längs fäbodleder genom områden där kåtor anlagts och där människan möter vildmarken. Dina fötter tar dig över stenar och rötter, du dricker i en fjällbäck, kanske nappar åt dig ett par hjortron på en myr, höjer blicken och får ny energi av de vackra vyerna. Därborta i fjärran tronar den vulkanformade toppen Städjan, som reser sig 1131 meter över havet. 

I Salming Idre fjällmaraton 45 km kommer naturen att utmana dig rejält. Renens Stig och med sina 1400 höjdmeter och tre fjäll blir en resa du aldrig glömmer. Belöningen blir riklig: när du har besegrat gudarnas boning Städjan och spurtar nerför den sista backen – då känner du dig oslagbar!

Salming Idre Fjällmaraton 45 km ingår som ett av de tre loppen i Svenska Fjällklassikern.

Datum för tävlingen är satt till den 20:e augusti 2022. Anmälan och mer information på idrefjallmaraton.se. Här finns även information om anmälningsvillkor etc. med hänsyn till eventuella restriktioner på grund av Covid-19.

Boka din startplats och läs mer på idrefjallmaraton.se