Om oss

Vi som har skapat Svenska Fjällklassikern och som driver denna sida är tvillingsystrarna Erika och Linnea Nilsson-Waara. Vi har ett stort engagemang för natur- och friluftsliv, samt hälsa och motion i alla dess former. Genom åren har vi åtagit oss en och annan fysisk utmaning, vilka vi anser berikar och utvecklar oss som personer på flera olika plan. Att kombinera dessa moment och att låta dem utspela sig i vår vackra fjällvärld ser vi som ett vinnande koncept för både kropp och själ. Ur dessa tankar föddes således idén till Svenska Fjällklassikern och det dröjde cirka fem år av planering och förberedelser innan vi kände oss redo att lansera vårt koncept.

Våra egna erfarenheter av fjällvärlden är många och ter sig i flertalet längre och kortare turer, sommar som vinter, till fots, i kanot och på skidor. På www.waaraworldwide.com kan du läsa mer om våra olika turer och projekt.

År 2020 debuterade vi även som författare till boken Vandra Gröna bandet – en guidebok och reseskildring genom den svenska fjällkedjan. Ett hett lästips för dig som vill utveckla dina kunskaper om fjäll- och friluftsliv.

Med Svenska Fjällklassikern hoppas vi kunna inspirera och motivera dig till att upptäcka och uppleva den svenska fjällkedjan på ett roligt, utmanande och omsorgsfullt sätt.

Vi hälsar dig välkommen ut!

/Erika och Linnea

Linnea och Erika Nilsson-Waara. Foto: Åsa Berglund.