Salming Idre Fjällmaraton samlade flertalet av Sveriges absolut bästa traillöpare!

– Vi är nöjda med årets lopp och har fått fina utvärderingar från årets deltagare. Det säger David Andersson, en av grundarna bakom Salming Idre Fjällmaraton. Löparfesten innehåller tre olika distanser, där sträckan längs Renens stig på 45 km och 1400 höjdmeter ingår i Svenska Fjällklassikern.

Höstloppet har vuxit rejält sedan debuten 2018, där årets lopp innebar det fjärde i ordningen.

David fortsätter.

– Även om vädrets makter gjorde förhållandena tuffare än tidigare upplagor avslutades dagen med strålande solsken. Det var också häftigt att se flertalet av Sveriges absolut bästa traillöpare kämpa på den tuffa banan med riktigt imponerande insatser av framförallt segrarna Oscar Claesson och Johanna Gelfgren.

Till årets lopp lade arrangörerna ett stort fokus på att utveckla målarenan och satsa mycket resurser på att göra en kvalitativ webbsändning av loppet, som även kunde ses på storbildsskärm vid målet. Totalt såg över 10 000 personer sändningen online, vilket är ett resultat som arrangörerna är väldigt nöjda med.

– Till nästa år vill vi såklart fortsätta att vidareutveckla arrangemanget ytterligare. Med Låtsasloppet under vintern och Träningsprogrammet med start från 1 april ska Salming Idre Fjällmaraton engagera deltagaren under hela året, avslutar David Andersson.

Foto: @fjallfoto

Förutom Salming Idre Fjällmaraton 45 km ingår skidtävlingen Kungsledenrännet och cykeltävlingen Åre 900 Hillclimb i Svenska Fjällklassikern.

Hösthälsningar,

Svenska Fjällklassikern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s