Kungsledenrännet

Kungsledenrännet är en av de mäktigaste skidtävlingarna i Sverige och anordnas av föreningen Ammarnäs IF sedan 2008. Tävlingen går i fristil (skate) genom Vindelfjällens naturreservat med startskottet i Hemavan som börjar med en tung klättring uppför slalombacken. Därefter fortsätter du över vintriga fjäll, genom fjällbjörkskogar, kilometerlånga sträckor över frusna sjöar innan du, 80 kilometer senare, når målet i den lilla fjällbyn Ammarnäs.

I Kungsledenrännet är du i händerna av vädrets makter och här är det fjällets villkor som gäller. Du kan få njuta av gnistrande snö i bländande solsken, men du kan också utsättas för isande vindar och tung drevsnö.

Kungsledenrännet är en duotävling med klasserna dam, herr och mix och för din egen säkerhets skull har du obligatorisk utrustning med dig i ryggsäcken. Kanske just du kan utmana Charlotte Kallas eller Björn Ferrys tider i Kungsledenrännet eller består ditt deltagande av att utmana fjället och testa dina gränser tillsammans med din parkamrat? Valet är helt och hållet ditt!

Kungsledenrännet 80 km ingår som ett av de tre loppen i Svenska Fjällklassikern.

Datum för loppet är 1:a april 2023. Boka din startplats och läs mer på Kungsledenrännet.se