Summering av årets cykeltävling

Cykelloppet Åre 900 Hillclimb genomfördes som vanligt under cykelfestivalen Åre Bikefestival. Tävlingsansvarige Jesper Johnsson är på det stora hela nöjd med festivalen och tävlingens genomförande. 

Åre 900 Hillclimb. Foto: Emrik Jansson

Noterbart är att bansträckningen med kort varsel fick justeras något, men det var inget som påverkade antalet höjdmeter eller själva upplevelsen av loppet. Tävlingen blev som väntat tuff och brutal, där deltagarna efteråt var mycket trötta och nöjda. Det var ett taggat startfält som ställde upp på startlinjen. Inte minst Daniel Wendergren som även deltar i långloppscupen. Daniel tog sig upp till toppen på tiden 50.12 minuter och blev även vinnare av Åre 900 Hillclimb. På damsidan vann Erika Dahlin på tiden 1:11:00. 

Vinnare i herrklassen Åre 900 Hillclimb. Foto: Åre Bikefestival
Vinnare i damklassen Åre 900 Hillclimb. Foto: Åre Bikefestival.

Nu är det bara att ladda om inför nästa lopp i Svenska Fjällklassikern som innebär terränglöpning i Dalarnas magiska fjällvärld. Loppet heter Salming Idre Fjällmaraton och distansen som ingår i Fjällklassikern är 45 km (Renens stig). Har du redan påbörjat din Fjällklassiker eller tänker att löploppet blir ditt första av de tre som ingår?! Vänligen meddela oss på svenskafjallklassikern (a) gmail.com så följer vi gärna din resa mot ditt livs äventyr!

Hälsningar, Teamet bakom Svenska Fjällklassikern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s