Svenska Fjälltoppsklassikern

Fyra fjälltoppar och fyra fjällandskap på totalt 6866 höjdmeter – är du redo att nå nya höjder?!

Svenska Fjälltoppsklassikern tar dig på en resa genom hela svenska fjällkedjan, till mysiga fjällstationer och med utsikt över fjällvärldens vidder. Fokus ligger på upplevelser och du väljer helt och hållet din egen takt i toppbestigningarna. Fjälltoppsklassikern genomför du genom att bestiga den högsta toppen i våra fyra fjällandskap. Du bestiger topparna i den ordning som du själv önskar, på egen hand eller i sällskap.


De fyra fjälltopparna som ingår i Svenska Fjälltoppsklassikern


Svenska Fjälltoppsklassikern i 3 enkla steg

Steg 1: Gör en plan för dina toppturer. Fjälltopparna kan bestigas i den ordning som du själv önskar och när som helst under året. Svenska Fjälltoppsklassikern kan genomföras på egen hand och/eller i sällskap.

Steg 2: Genomför samtliga fyra toppbestigningar, utan motoriserade fordon, inom en period av tolv månader. Startdatum är från den dag du besteg den första fjälltoppen.

Steg 3: Efter ditt genomförande registrerar du dig via Svenska Fjälltoppsklassikerns diplomeringsformulär och ansöker samtidigt om utmärkelserna för din fantastiska prestation. Du skickar även in fyra bilder från dina toppbestigningar till svenskafjallklassikern@gmail.com. Ditt deltagande och resultat verifieras via din inskickade beskrivning av genomförandet, samt bild- och datumbevis.


Lästips

Ett lästips för att bredda dina fjällkunskaper är boken Vandra Gröna bandet: en guidebok och reseskildring genom den svenska fjällkedjan.


Vi hejar på dig!

Visa gärna att just du håller på att genomföra Svenska Fjälltoppsklassikern genom att tagga med #svenskafjälltoppsklassikern och #svenskafjalltoppsklassikern.