Om Svenska Fjällklassikern

Svenska Fjällklassikern är ett upplevelse- och utmaningsbaserat äventyr, som innebär att du, inom loppet av tolv månader, ska genomföra olika typer av fysiska utmaningar i den svenska fjällkedjan, från Dalafjällen i söder till Lapplandsfjällen i norr.

Vår värdegrund

Svenska Fjällklassikern vill verka för ökad rörelse och folkhälsa genom att inspirera och motivera människor till att upptäcka och uppleva den svenska fjällkedjan under olika årstider på ett roligt, utmanande och omsorgsfullt sätt.

Idé och bakgrund

Idén till Svenska Fjällklassikern föddes år 2016 i samband med tvillingsystrarna Erika och Linnea Nilsson-Waaras 200 mila färd genom den svenska fjällkedjan. Deras tankegångar kom med tiden att utvecklats till två olika fjällklassiker i form av Svenska Fjällklassikern och Svenska Fjälltoppsklassikern. Den förstnämnde inriktar sig mot tävling medan den andre har en stillsammare och lugnare approach. Dess gemensamma nämnare handlar om utmaningar, upplevelser och äventyr i den svenska fjällkedjan.

Oavsett vilken fjällklassiker du tar dig an kommer upplevelsen att bli till ett unikt äventyr och minne för livet. Förhoppningen är att din resa medför positiva upplevelser, en personlig utveckling och lärdomar för livet, där den stora bedriften också kan uppmärksammas med ärofyllda utmärkelser.

Tack till!

Alla som på olika sätt har stöttat och gett oss feedback på konceptet.

Peter Mild på Mild Design för design och framtagande av logotyp och marknadsmaterial.

Roger Strandberg för design och framtagande av kartor.Att vistas på fjället kräver god planering, adekvat fysik och kunskap för en säker vistelse. Vädret kan snabbt ställa om och beroende på förhållanden kan hjälp vara timmar till dagar bort. Vid genomförande av Svenska Fjällklassikern och Svenska Fjälltoppsklassikern har konceptskaparna av Svenska Fjällklassikern inga som helst skyldigheter eller ansvar vad gäller skadestånd, ersättning eller liknande gentemot utövare eller annan part. All medverkan sker på egen risk. Svenska Fjällklassikern reserverar sig för eventuella felskrivningar på denna hemsida.