En vecka kvar till sommarens cykelhöjdare!

Givetvis är det 2022 års Åre Bike Festival, 6-10 juli, som vi syftar på. Cykelloppet Åre 900 Hillclimb går av stapeln på onsdag den 6 juli och är ett av de tre loppen i Svenska Fjällklassikern. Som bekant startar loppet på Åre torg för att sedan slingra sig 8,7 km uppför Åreskutan med en stigning på 900 höjdmeter. Snittlutningen ligger på 11,6% och sannolikheten att få känna på din maxpuls är hög. Efter samtal med Jesper Johnsson, en av eldsjälarna bakom cykelfestivalen, berättar han att de försöker få till samma bansträckning som tidigare år. När han får frågan om varför man ska göra loppet svarar han – för att det är Sveriges tuffaste XC-lopp! Har du vad som krävs för att klara utmaningen?!

Länk till anmälan finner du HÄR.

Vi vill önska alla deltagare stort lycka till i årets Åre 900 Hillclimb!

Foto: Emrik Jansson.

Hälsningar,

Svenska Fjällklassikern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s