Stjärntätt på Kungsledenrännet

Efter två års vila genomfördes äntligen skidloppet Kungsledenrännet. Det dröjde ända till 9:e april 2022 innan deltagarna återigen fick chansen att stå på startlinjen i Hemavan, redo att inleda tävlingen med ett rejält kraftprov genom att bestiga slalombacken hela vägen upp på fjället. Därefter följde totalt 80 km längdskidåkning i fristil till Ammarnäs. Alla deltagare åker i par (pga. säkerhetsaspekt) och de olika klasser man kan välja på är dam, herr och mix. I tävlingen deltog många rutinerade skidåkare, vilket bland annat pallplaceringarna avslöjar.

Du åker över fjällets vidder, 80 km fristil mellan Hemavan och Ammarnäs. Foto: Adam Larsson

Vinnare i respektive klass blev:

Dam: Anna Olsson och Sanna Peterson Hallberg

Herr: Teodor Peterson och Johan Olsson

Mix: Magnus och Emma Marklund

Grymt jobbat av alla deltagare, funktionärer och publik. Nu laddar vi om för nästa års tävling, vars tävlingsdatum redan är fastställt till 1:a april 2023. Läs mer om Kungsledenrännet.

Kungsledenrännet utgör en deltävling i Svenska Fjällklassikern. Läs mer om de andra tävlingarna och hur du genomför en Fjällklassiker. Nästa lopp i Svenska Fjällklassikern är cykeltävlingen Åre 900 Hillclimb som går av stapeln 6:e juli 2022.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s