Äntligen dags för Kungsledenrännet

Senaste loppet i Svenska Fjällklassikern var löpartävlingen Salming Idre Fjällmaraton 45 km som gick av stapeln 28 augusti förra året. Helgen var fantastisk. Vädret, naturen och alla löpares grymma prestationer gjorde arrangemanget till en riktig folkfest. Nu har vi haft gott om tid till att förbereda oss för nya utmaningar. Löparskorna byts ut mot längdskidpjäxor och fjällstigar mot snöbäddar.

Salming Idre Fjällmaraton genomfördes i augusti förra året, vars arrangemang blev en riktig folkfest. Foto: Anders Neimert

Kungsledenrännet

På lördag den 9e april startar skidloppet Kungsledenrännet i Hemavan vid centrumliften. Loppet är verkligen en rejäl utmaning där du inledningsvis bestiger slalombacken i Hemavan. Därefter följer du Kungsleden norrut, över fjället med målgång i Ammarnäs. Totalt är sträckan 80 km. Loppet genomförs i par och disciplinen är skidåkning i fristil.

Arrangör av Kungsledenrännet är Ammarnäs IF. Hittills är det 86 lag anmälda och maxgränsen är 100. Varför man åker i par är på grund av säkerhetsaspekt med tanke på att man vistas i exponerad fjällmiljö – då är det alltid säkrare att vara i sällskap säger Patrik Grundström, ordförande i Ammarnäs IF som verkligen ser fram emot lördagens tävling (som de senaste två åren ej har kunnat genomföras på grund av pandemin). Patrik fortsätter: Det är för årstiden bra med snö längs hela bansträckningen. Just nu ser det ut som att vi är på väg mot ett nytt deltagarrekord. Bland de anmälda finns både VM- och OS-medaljörer, motionärer, de som har åkt alla år och vissa som åker för första gången.

Läs mer om tävlingen och anmäl dig på www.kungsledenrannet.se

Du åker över fjällets vidder, 80 km fristil mellan Hemavan och Ammarnäs. Foto: Adam Larsson

Kort om Svenska Fjällklassikern

I Svenska Fjällklassikern ingår tre tävlingar som innebär att du inom en period av tolv månader ska skida södra Kungsleden (alltså Kungsledenrännet), cykla uppför Åreskutan (tävlingen heter Åre 900 Hillclimb) och springa ett maraton i Idre (tävlingen heter Salming Idre Fjällmaraton). Du kan inleda din Fjällklassiker med att börja med vilket av dessa tre lopp som helst och sedan genomföra de andra två i den ordning som de kommer. Läs mer om konceptet här.

Stort lycka till på lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s