Den 7 juli går startskottet

Nu är det nära, nära på riktigt! Har du pumpat cykelhjulen, fyllt vattenflaskan och boostat ditt pannben för nästa stora utmaning?! Onsdag den 7 juli kl. 17.00 går nämligen startskottet för Åre 900 Hillclimb, Sveriges kanske tuffaste XC-lopp. Det handlar om en minst sagt brutal klättring på 900 höjdmeter från Åre torg hela vägen uppför Åreskutan till kabinbanans bergstation. Förutom prestationen i sig belönas du med milsvid utsikt över fantastiska fjäll och sjöar. I cykelloppet kan du välja mellan tävlings- eller motionsklass.

Detta lopp utgör även startskottet för Svenska Fjällklassikern, en tuff utmaning som tar plats i den svenska fjällkedjan och som innebär att du inom ett års tid genomför tre olika tävlingslopp (cykling, löpning och skidåkning).

Anmälan till loppet sker via tävlingsarrangörens hemsida. Klicka HÄR för att läsa mer och anmäla dig till Åre 900 Hillclimb.

Vi vill önska dig ett stort lycka till på ditt fjälläventyr!

/Svenska Fjällklassikern

Fotograf: Emrik Jansson.